Atooppisen ja kuivan ihon hoito

Mitä on atooppinen iho?

Atooppinen ja kuiva iho tuntuu usein karhealta ja kiristävältä. Kosteuden puute tekee ihosta voimakkaasti reagoivan ja voi olla vaikea löytää tuotteita, mitkä eivät imeytyessään kirvele. Mitä kuivempi iho on, sen vaikeampi on saada meikkipohjasta kaunista ja samaan aikaan iholla voi olla kuivuudesta huolimatta finnejä ja päivänmittaan t-alue voi alkaa kiillellä. Atooppinen tai kuiva iho ei siis tarkoita yhdenlaista ihoa. Jos kahdella ihmisellä on atooppinen tai kuiva iho, se ei tarkoita, että heillä olisi täysin samanlainen iho tai sitä pitäisi hoitaa samalla tavalla. Toisilla iho reagoi eri tavalla kuin toisilla ja siksi myös hoito on yksilöityä.

Atoopikon iho on toiminnaltaan poikkeavaa. Ihon ongelma on se, että se ei kykene pitämään kosteutta normaalin ihon tavoin ja silloin kosteutus ei yksistään riitä. Kosteuden puuttuessa iho kuivuu, toiminta hidastuu ja ihon pinnan kuivuminen myös altistaa aikuisiän aknelle. Ei siis ole yhtään outoa, että aikuinen atoopikko kärsii myös aikuisiän aknesta.

Kuinka lähdetään hoitamaan atooppista ja kuivaa ihoa?

Koska ihon pinta on vaurioitunut, on tärkeää lähteä hellästi liikkeelle. Ennen kuin iho pystyy itse sitomaan kosteuden itseensä, pitää rikkinäinen ihon pinta saada ehjäksi. Atoopikoilla esiintyy ihossa usein vähemmän keramidejä, jotka ovat välttämättömiä ihon suojakerroksen toiminnalle. Keramidit ovat luonnostaan ihossa esiintyviä lipidejä, joilla on tärkeä merkitys ihon kosteuden säilyttämisen kannalta.

Atooppinen ja kuiva iho kaipaa myös lisää hyviä rasvahappoja, sillä vaurioitunut ja kuiva iho ei niitä itse tuota tarpeeksi. Mm. helokkiöljy sekä kiivinsiemenöljy sisältävät paljon Omega 3 ja Omega 6 rasvahappoja. Kun tuomme iholle sen kaipaamia keramideja ja rasvahappoja ulkoisesti, autamme ihoa korjaamaan itse itseään. On ihanaa, että dermaviduals® sarjan tuotteet voidaan räätälöidä ihon tarpeiden mukaisesti. Voimme siis lisätä ihon yksilöllisesti kaipaamia ainesosia ihon päivittäiseen hoitoon niin kotona kuin tehohoitoihin hoitolassa.

Ihon uusiutumissykli on noin neljän viikon välein, joten jos halutaan pysyvä muutos iho-ongelmaan on se neljä viikkoa lyhyin aika luoda näkyviä tuloksia. Mitä isommat haasteet iholla on, sitä napakampia toimia vaaditaan. Alussa hoidot tehdään uusitumissykleissä. Jos halutaan terve ja toimiva iho, täytyy siihen sitoutua niin kotona, kuin hoitolassakin. Ihon kanssa kannattaa siis käydä siihen erikoistuneissa hoidoissa ja pitää myös huolta hyvästä kotihoidosta. Eihän hammaslääkärikäynneistäkään ole mitään pysyvää hyötyä, jos et pese hampaitasi oikein kotona päivittäin.

Miten ihoa hoidetaan kotona?

Kotihoitotuotteissa kannattaa pitää huolta siitä, että tuote todella hoitaa ihoa eikä vain luo kalvoa iholle. Kalvon luovat tuotteet heikentävät ihon kosteustasapainoa, eikä iho pääse hengittämään kalvon alla. Iho saattaa vain hautua paksun voiteen alla ja näin se voi tuoda lisää ongelmia iholle. Dermaviduals® tuotteilla voimme sekoittaa iholle yksilöllisen voiteen, joka hoitaa ja suojaa, mutta ei muodosta ihon toimintaa häiritsevää paksua kalvoa. Veden käyttö on hyvin kuivan ihon kanssa ongelmallista ja siksi sitä kannattaakin hankalissa ihotilanteissa välttää. Onneksi valikoimassa on myös täysin vedettömiä hoitovoiteita.

Oikeiden hoitotuotteiden lisäksi myös oikea ruokavalio on tärkeä ihon hyvinvoinnin kannalta. Täytyy muistaa syödä monipuolisesti hyvin sekä välttää huonoja rasvoja ja syödä niiden tilalla vain hyviä rasvoja. Lue myös blogipostaus No 75 sarjan lisäravinteista, jotka edesauttavat myös ihon hyvinvointia.

Tiesitkö, että jos sinulla on ihohuolia, voit milloin tahansa varata ilmaisen konsultaatiokäynnin ihanille kosmetologeillemme, jotka auttavat sinua mielellään. Voit varata ajan konsultaatiokäyntiin kosmetologille nettiajanvarauksestamme tai soittamalla meille. Käynti ei velvoita sinua ostamaan tuotteita tai varaamaan aikaa hoitoon. Konsultaatioiden tarkoitus on vilpittömästi auttaa ihania asiakkaitamme ihon hoitoon liittyvissä pulmissa. Huomaathan, että vaikka hyvällä kotihoidolla voi tukea kuivan ja atooppisen ihon toimintaa, ihotautilääkäri on paras asiantuntija kaikkien ihosairauksien hoidossa.

Meillä Lapinniemen Helmi Day Spa & Salon hoitolassa käytämme dermaviduals® tuotesarjaa kasvohoidoissamme ja olemme erikoistuneet vaativan ihon hoitoon. Toimimme yhteistyössä myös ihotautilääkäreiden kanssa. Klikkaa tästä ja lue lisää dermaviduals®-hoidoistamme.


Seuraathan meitä jo Facebookissa Lapinniemen Helmi Day Spa & Salon ja Instagramissa @dayspalapinniemenhelmi

Voimmeko auttaa? Lähetä viesti