Haluatko tietää ihotyyppisi?

Miksi ihoanalyysi on niin tärkeä osa tehokasta ja turvallista ihonhoitoa ja mitä hyötyä on siitä, että tiedät oman ihotyyppisi? Me päätimme hieman avata sinulle sitä, mitä ihoanalyysissä ja ihotyypin määrityksessä oikein tapahtuu, jotta voit hyötyä siitä mahdollisimman paljon.

Ihotyypit jaetaan usein karkeasti neljään ryhmään: normaaliin, kuivaan, rasvaiseen ja sekaihoon. Näistä meille suomalaisille tyypillisin ihotyyppi on sekaiho. Normaalista ihotyypistä saavat nauttia lapsuuden jälkeen vain noin 10% ihmisistä. Ja silti meillä jokaisella meidän ihotyyppimme on yksilöllinen kooste meidän historiaamme, vallitsevia olosuhteita ja sitä miten hoidamme sitä päivittäin.

Jokainen kasvohoito alkaa aina huolellisella haastattelulla, jonka avulla voimme ymmärtää ihoa ja sen tarpeita mahdollisimman hyvin. Me kosmetologit usein kysymme miltä iholla tuntuu ja millaisia toiveita sinulla on ihoasi koskien. Nämä kysymykset ovat itseasiassa yksiä kaikkein tärkeimpiä, koska näihin kysymyksiin ei sinun lisäksesi voi kukaan muu vastausta antaakaan. Tästä hetkestä alkaa hoitosuunnitelma muotoutumaan ihoasi hoitavan kosmetologin mielessä. Jos ihosi tuntuu kuivalta, voimme esimerkiksi kysyä milloin kuivuus tuntuu eniten, tai kirvelevätkö voiteet iholle imeytyessään. Nämä kysymykset auttavat meitä määrittämään esimerkiksi sitä, missä ihon kerroksessa kuivuuden aiheuttamat vauriot ovat hankalimmat. Silloin tiedämme millaisilla hoitotoimenpiteillä voimme tukea ihon eheytymistä parhaiten.

Me kysymme usein myös harrastuksistsi tai minkä tyyppistä työtä teet, jotta voimme auttaa esimerkiksi auringon tai maskinkäytön aiheuttamien vaurioiden minimoimisessa. Tärkeää on keskustella myös tuotteista, mitä käytät kotona päivittäin ihosi hoitoon. Kotona tehtävä ihon hoito päivittäin on yhtä tärkeää, kuin hampaiden päivittäinen pesu. Siksi hammaslääkärikin kysyy sinulta hampaiden hoitotottumuksista, jotta voi parhaiten auttaa sinua ylläpitämään kauniin hymyn. Samoin me voimme auttaa sinua parhaiten, kun tiedämme millaisia ihonhoitotapoja sinulla on. Usein tässä kohdassa keskustelua selviää myös se, millaisesta ihonhoidosta pidät. Voit esimerkiksi rakastaa erilaisia kauniita purkkeja ja nautit siitä, kun voit itse päivittäin sekoittaa itsellesi juuri sopivan koktailin, tai voit olla virtaviivaisempi ihonhoitaja, jolle vähemmän on enemmän. Kumpikaan näistä tavoista ei ole millään lailla toistaan parempi, kyse on mieltymyksistä ja näiden avulla kosmetologi voi auttaa sinua myös löytämään sellaiset ihonhoitorutiinit, jotka sopivat parhaiten arkeesi. Joskus voi myös olla niin, että yhden tuotteen poistaminen päivittäisistä rutiineista voi muuttaa ihosi tilanteen ratkaisevasti.

Mukavan juttutuokion jälkeen pääset hoitopedille ja voimme tutkia ihoasi hieman tarkemmin. Kosmetologille sormenpäät ovat kuin hienoin tutkimusinstrumentti, jolla havaitsee paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ihosta. Ihon joustavuus ja pehmeys ovat usein tavoiteltavia asioita ja hyvä kosmetologi tuntee helposti erilaiset tukkeumat ja muutokset ihon karheudessa. Kosmetologi arvioi myös ihon kiinteyttä, kuulautta, väriä ja kimmoisuutta, sekä suhteuttaa tekemänsä havainnot haastattelussa saamiinsa tietoihin. Ihon pehmeyttä ja kosteutta ylläpitävä tali kiinnostaa myös kosmetologia, sillä usein juurikin talin toiminnan muutokset aiheuttavat meitä häiritseviä asioita, kuten finnejä, kiiltoa otsalla ja kuivuutta poskilla.  Jotta voimme auttaa ihoa toimimaan tasapainoisesti ja oikein, ei pelkkä puhdistus ole aina paras ratkaisu. Parasta on auttaa korjaamaan talin liikatuotannon syitä esimerkiksi ihon kosteuttamisen ja sisäisen ravinnon avulla. Silloin pikakorjauksen sijaan sinulla on mahdollista saada pysyvästi ihana, kuulas, kosteutettu ja rauhallinen iho. Koko kasvohoidon ajan kosmetologimme tekevät havaintoja siitä miten tuotteet imeytyvät ja miten ihosi reagoi erilaisiin hoidon vaiheisiin ja samalla he muokkaavat hoitosuunnitelmaa parhaan mahdollisen hoitotuloksen saamiseksi.

Tässä on vain pieni osa niistä monista ja monista huomioista, mitkä vaikuttavat ihotyypin ja ihon hoitosuositusten määrittämiseen. Eikö ole kiehtovaa miten laaja-alaista hyvä ihonhoito on! Useinkaan se ei edellytä suuria eleitä tai valtavia satsauksia, vaan hyvä hoito lähtee pienistä oikeista valinnoista. Nämä pienet valinnat, joita teemme päivittäin mahdollistavat suuriakin muutoksia. Oikeiden vinkkien ja neuvojen avulla hyvä iho ei ole vain alussa mainitun 10% etuoikeus, vaan se kuuluu meille kaikille.

Meidän kosmetologimme auttavat sinua mielellään ihonhoidossa. Voit varata ajan myös ilmaiselle konsultaatiokäynnille, jossa me autamme sinua erittäin mielellämme. Voit myös varata meille suoraan kasvohoidon ilman konsultaatiokäyntiä. Olemme tätä varten tehneet ihan mahtavan avun nettiajanvaraukseemme. Sen nimi on Ensimmäinen kasvohoito (kun et tiedä mitä varata). Silloin meillä on aikaa ja mahdollisuudet tehdä hyvä alkukartoitus ja valita yhdessä sinun kokonaistilanteeseesi sopiva kasvohoito.  Varaa aikasi heti www.lapinniemenhelmi.fi

Voimmeko auttaa? Lähetä viesti