Yksilöllisesti räätälöity kosmetiikka, mitä, kenelle ja miksi?

Kerroimme aikaisemmassa blogiartikkelissamme, että voimme räätälöidä kasvohoidoissa käytettäviä tuotteitamme sekä koitohoitoon tarkoitettuja voiteita yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Monilla varmasti herää kysymys aiheesta, että mitä ihmettä räätälöity voide tarkoittaa, kuinka hyötyä siitä ja mitä osaavalta kosmetologilta vaaditaan voiteiden räätälöimiseen? Tässä blogiartikkelissa kerromme teille!

Räätälöity voide, mitä se tarkoittaa?

Olemme tottuneet siihen, että ihonhoitotuotteet jaetaan 3-5 erilaiseen ihonhoitolinjaan. Ihon tarpeet voivat olla hyvin yksilölliset, eikä oman ihon tarpeisiin sopivaa voidetta välttämättä löydy valmiista vaihtoehdoista. Meillä Lapinniemen Helmi Day Spa & Salonissa kasvohoidoissa ja kotona käytettävät tuotteet rakennetaan kokonaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Räätälöitäviä hoitovoidevaihtoehtoja on neljä ja hoidoissa käytettäviä naamiovaihtoehtoja on lukuisia. Kun hoitovoide tai naamiopohja on valittu,  lähdetään valitsemaan siihen lisättävät yksittäiset raaka-aineet. Erilaisia tuotteisiin lisättäviä tehoaineita on 33 ja niistä valitaan sopiva yhdistelmä. Erilaisia yhdistelmävaihtoehtoja on yli 3,5 miljoonaa. Juuri oikeaa yhdistelmää valitessa mietitään halutaanko ihoa vahvistaa vitamiineilla, kuten C- tai A-vitamiinia, tarvitseeko asiakkaan iho rauhoittavia, kosteuttasitovia vai kenties aktivoivia ainesosia, lisätäänkö ihoa pehmentäviä öljyjä tai antioksidantteja runsaasti tarjoavia kasviuutteita.  Valitut tehoaineet sekoitetaan valittuun hoitovoiteeseen tai naamioon.  Sekä kasvohoidoissa että kotihoitotuotteissa on samat mahdollisuudet, eli molempien räätälöinti onnistuu yhtä hyvin.

Meillä Day Spa & Salon Lapinniemen Helmessä on neljää erilaista räätälöitävää hoitovoidetta ja yksi räätälöitävä naamio myös kotikäyttöön.

Mitä kosmetologilta vaaditaan?

Tietenkään kuka tahansa ei räätälöityä hoitovoidetta voi tehdä. Kosmetologilta vaaditaan todella perusteellista ihon anatomian tuntemusta sekä valtava määrä raaka-aineiden tietoa. Ihon rakennetta täytyy ymmärtää ja pitää ehdottomasti tietää mitä iho tarvitsee toimiakseen oikein. Kemian osaaminen ja siitä kiinnostuneisuus on myös tärkeää, kun räätälöidään tuotteita ihon hoitoon.

Hoitovoiteen räätälöimisessä, eli tässä tilanteessa kosmetologilta, vaaditaan rakkaus tekemistä kohtaan ja tiedonjanon täytyy olla jatkuvaa. Vilpitän halu auttaa asiakasta niin hyvin kuin mahdollista tukee halua oppia aina lisää ja lisää halua ymmärtää ihoa syvemmin.

Riina Sorjonen Day Spa & Salon Lapinniemen Helmen johtajatar on opiskellut Laurean ammattikorkeakoulussa ihon lääkinnällistä hoitoa sekä kosmetiikan raaka-aineita ja hän rakastaa niiden takana olevaa kemiaa. Riina toimii myös hoitolamme kosmetologien kouluttajana ja pitää huolen, että Lapinniemen Helmen hoitolassa jokainen räätälöityjä hoitoja tekevä kosmetologi on koulutettu ja innostunut ihon yksilöllisestä hoidosta.

Miten asiakas hyötyy voiteen räätälöinnistä?

Kun räätälöidään tuotteet ihon ja asiakkaan tarpeen mukaan, voidaan tehdä myös ihanan yksinkertaisia ja helppoja ihonhoitorutiineja tehosta tinkimättä. Voidaan laatia asiakkaan halutessaan yksi voide, joka toimii aamulla sekä illalla tai voidaan valmistaa meikin alle jätettävä kevyt päivävoide sekä toinen paksumpi yövoide illalla laitettavaksi. Asiakas hyötyy, kun kosmetologin kanssa yhteistyö on pitkäjänteistä ja voidaan hoitaa yksi kokonaisuus kerrallaan kuntoon. Jos asiakas tulee vaikka raskaaksi tai on vaihdevuosien kynnyksellä, hormonitoiminnan muutokset vaikuttavat voimakkaasti ihoon. Voiteilla ei tietenkään voi vaikuttaa itse hormoneihin, mutta oikealla hyvin valitulla kosmetiikalla voidaan ennaltaehkäistä iho-ongelmia ja säilyttää ihana heleä iho myös hormonitoiminnan muutosten keskellä.

Yksilöidyllisessä räätälöidyssä hoitovoiteessa voidaan ottaa huomioon asiakkaan elämäntilanne. Jos asiakas pelaa jääkiekkoa tai esimerkiksi ajaa moottipyörällä paljon, kypärän käyttö voi ärsyttää ihoa mekaanisesti ja villitä ihon ongelmia. Kokki saattaa toimia työssään jatkuvasti kuumassa rasvahöyryssä ja päiväkodinohjaaja alistuu auringolle lasten ulkoillessa. Korona-aika on opettanut meidät kaikki suojautumaan kasvomaskia käyttämällä ja tämä on voinut aiheuttaa iholle aivan uusia haasteita. Räätälöidyssä hoitovoiteessa voimme ottaa kaiken tämän huomioon, sillä jokaisen iho olosuhteineen on täysin uniikki.

On ihanaa, ettei ihonhoidon tarvitse olla vaikeaa. Yksinkertaisimmillaan tehokas ihonhoito tarvitsee vain kolme tuotetta: puhdistustuotteen, kasvoveden ja sinulle räätälöidyn voiteen. Tarkasti tehty ihoanalyysi auttaa oikeiden raaka-aineiden valitsemisessa ja sinulla ei mene hukkaan aikaa ja rahaa kymmeniin harmillisiin virheostoksiin. Lue lisää ihoanalyysistämme tästä.

On myös tietenkin ihanaa, että räätälöity hoitovoide on juuri sinulle yksilöllisesti luotu.

Voit lukea lisää tästä dermaviduals® kasvohoidoistamme. Voit myös varata ajan meidän ammattitaitoisille kosmetologeillemme konsultaatioon, mikä on aivan ilmaista, eikä konsultaatiokäynti velvoita sinua varaamaan aikaa hoitoihin tai ostamaan tuotteitamme. Voit varata ilmaisen konsultaation tai suoraan hoidon ajanvarauksestamme tästä tai soittamalla hoitolaamme.

 


Seuraathan meitä jo Instagramissa @dayspalapinniemenhelmi ja Facebookissa Lapinniemen Helmi Day Spa & Salon?
Voimmeko auttaa? Lähetä viesti