Ripsienpidennykset

Ripsienpidennyksissä luonnonripsiin liimataan ripsikuituja, jolloin saadaan näyttävämpi lopputulos ja ripsivärin saa unohtaa meikkipussin pohjalle. Luonnollisten ripsien määrä vaihtelee meillä jokaisella eli normaalisti silmästä löytyy ripsiä noin 50-150 kappaletta. Tästä johtuen ripsienpidennysten lopputulokset voivat vaihdella paljonkin keskenään.

Volyymiripsissä teknikko rakentaa pinsettien avulla ohuista kuiduista viuhkoja. Yhdessä viuhkassa voi olla 2-8 ohutta kuitua. Oikein asennettuna ja hoidettuina ne eivät vahingoita luonnonripsiä. Oikein muodostettu viuhka on symmetrinen ja sen paino jakautuu tasaisesti luonnonripselle. Viuhkojen liimaukset tehdään aivan luonnonripsien tyveen. Ripsien kasvuaika vaihtelee noin 60-90 päivän välillä, jolloin myös ripsien pysyvyys on hyvin yksilöllistä ja huoltoajat vaihtelevat ripsienpidennyksissä kolmesta jopa kahdeksaan viikkoon.

Volyymiripsien menetelmällä on mahdollista luoda monipuolisesti erilaisia lopputuloksia. Lopputulokseen vaikuttaa aina valittujen kuitujen pituus, kaarevuus sekä paksuus. Erilaisilla asennustekniikoilla voidaan vaikuttaa mm. silmien malliin ja kasvuhäiriöiden häivyttämiseen. Ripsityylejä on monia erilaisia ja kuidut voidaan esimerkiksi asentaa niin, että silmää saadaan avattua enemmän ja se näyttää suuremmalta tai pisimpiä kuituja voidaan asentaa kohti ulkonurkkaa ja saada näin kissamaista katsetta. Viuhkojen avulla myös harvaan kasvaviin ripsiin on mahdollista saada luonnonripsen tyveen tuuhea efekti.

Ripsienpidennykset tehdään aina vaativana käsityönä.

Kuinka tehdään juuri Sinulle täydelliset ripset?

Ripsienpidennysteknikko keskustelee asiakkaan kanssa hänen odotuksistaan ja toiveistaan ripsien suhteen. Sen jälkeen tarkastellaan silmän mallia. Teknikko suosittelee valitsemaansa ripsityyliä ja valitsee asiakkaan ripsien pituuden, kaarevuuden, kunnon ja silmän mallin mukaan ripsille sopivat kuitujen pituudet, kaarevuudet sekä paksuudet. Tämä vaihe on tärkein, koska oikein asennetut ripsienpidennykset eivät vahingoita luonnonripsiä. Kuuntele siis teknikkoa, sillä hän ajattelee pitkäjänteisesti sinun ripsiesi hyvinvointia ja sitä, että ne saavat kasvaa sekä uusiutua ilman niitä rasittavia ulkoisia tekijöitä. Kun teknikko on alansa ammattilainen, on ripsienpidennyksesi lopputulos turvallinen ja kestävä.

Kuinka ripsienpidennyksiä tulee hoitaa kotona?

Ripsienpidennysten päivittäisessä hoidossa tärkeimmässä asemassa on niiden puhtaus sekä harjaus. Aivan kuin hoidat hiuksiasi, tarvitsevat asennetut kuidut myös hellää huolenpitoa.

Ripsien laiton jälkeen saat mukaasi ripsiharjan, jolla harjataan ripset päivittäin, mutta ei koskaan märkänä. Kun ne kastuvat, paina ripset kohtisuoraan pyyhkeeseen silmät suljettuina ja paina kevyesti.  Suositeltavaa on ostaa ripsille tarkoitettu puhdistusvaahto. Vaahtopesu irrottaa ripsiin kertynyttä likaa, meikkiä, pölyä, rasvaa sekä öljyjä.  Päivittäin käytettynä se pitää myös asennetut viuhkat tuuheina ja aukinaisina sekä parantaa liimausten pysyvyyttä.

Älä käytä ripsienpidennyksiin ripsiväriä, öljypohjaisia tuotteita tai taivuta ripsiä. Ripsiväri sekä runsas rajausten ja luomivärien käyttö jättää helposti jäämiä ripsien tyveen. Muista siis huolehtia luomien ja ripsityven huolellisesta pesusta.

Ripsienpidennyksiä ei missään nimessä saa hangata, hieroa, kiskoa tai repiä. Mikäli haluat poistattaa pidennykset, tee se aina ammattilaisella.